ZOEK EEN REIS
Land:

Soort reis:

 Bongo Asili Travel
Bouvigne 49
5653 LG Eindhoven
Tel: +31(0)40-2910199
Tel:+31(0)641168908
Skype:bongoasili
info@bongoasili.com
 

ETHIOPIE DANAKIL EXPEDITIE

123456789


De Danakil depressie in Oost Ethiopië is een van de heetste en onherbergzaamste plekken op aarde. Dit is ook de laagste plek van Afrika op -155m. Alleen de allersterkste planten en dieren kunnen in het dorre landschap overleven. Dit is het begin van de 1600 km lange aardbreuk of rift vallei die dwars door Oost-Afrika loopt. Elk jaar wordt de barst 2cm breder en over uiterlijk 10 miljoen jaar zal de Rode Zee hier binnenstromen en wordt  Oost-Afrika gescheiden van de rest van het continent.

Tijdens de expeditie worden de zoutmeren bezocht, kennis gemaakt met de Afar stam en wordt de werkende Erta Ale vulkaan beklommen en een bezoek gebracht aan de middeleeuwse stad Harar.

Deze reis kan het best gemaakt worden van november tot maart. De rest van het jaar is het te heet !

de prijzen zijn voor 2 personen. Vraag om een prijsopgave bij meer deelnemers. Prijzen zijn zonder vluchten . Stuur ons een email voor een prijs inclusief vluchten.

Dag 1. Vlucht naar Addis
Vlucht naar Addis Ababa.  Bij aankomst op Bole International Airport transfer naar het Hotel.  Overnachting  Nexum (LO)

Dag 2. Addis – Awash National Park (225 km)
Na het ontbijt vertrek naar Awash National park. Onderweg wordt een stop gemaakt bij het meer van Beseka, een zoutmeer in de Rift vallei met veel vogels. De laatste jaren is dit meer sterk in omvang toegenomen. Rond 1960 had het meer een oppervlakte van 3 km² maar is nu uitgegroeid tot 45 km² en het zoute water dreigt in de Awash rivier te stromen. Later op de middag komt men aan in Awash National Park. Het park heeft een omvang van 750 km² met voornamelijk acacia bebossing en open savanne. De Awash rivier stroomt door het noordelijke deel van het park. In het park leven o.m. bavianen, oryx, gazelles, greater en lesser kudu, dik dik en wilde zwijnen.  Overnachting in de park lodge. (VP)

Dag 3. Awash – Harar ((320 km)
De ochtend wordt begonnen met een gamedrive in het park. Daarna vertrek naar de fascinerende stad Harar waar men rond  lunchtijd aankomt. In de namiddag bezoek aan de oude ommuurde stad. De geschiedenis van Harar gaat terug tot de 7de eeuw toen deze gesticht werd door handelaren uit Yemen. De stad was altijd een belangrijk handelscentrum, maar kende zijn hoogtepunt in de 16e eeuw onder het sultanaat van Adal. Tot de belangrijkste attracties behoren de 16e eeuwse wallen, de 82 moskeeën, het huis waar de Franse dichter Rimbaud woonde, de bewerkte  houten balustrades van de oude huizen en de vele oude ambachten: hier worden nog steeds prachtige zilveren juwelen gemaakt. Overnachting Hotel (VP)

Dag 4. Harar – Dire Dawa (320 km)
In de ochtend is er tijd om de stad verder te verkennen. Harar heeft een hele gevarieerde bevolking en de verschillende klederdrachten vormen een attractie op zich. Na de lunch vertrek naar Dire Dawa. Bezoek de lokale markt waar Oromo,s Somali, Afar en Issa op de grote markt kopen en verkopen. De populaire stimulerende  Qat of khat bladeren (sinds kort in Nederland verboden) worden hier veel verkocht. Overnachting lokaal hotel (VP)

Dag 5. Dire Dawa – Awash (240 km)
Dit is vooral een reisdag. Awash is een marktstad in de Afar regio.  In Awash bereiden we ons voor op het vertrek naar de woestijn. Overnachting Hotel (VP)

Dag 6. Awash - Semera  (370 km)
Van Awash naar de nieuwe hoofdstad van Afar: Semera. Er wordt gereden door een dor en verlaten landschap en af en toe ziet men de hutjes van de zwervende Issa en Afar stammen. De laatste 50 km gaan door een landschap met grote rotsen van vulkaansteen. Dan opeens is men in Semera. Dit is een soort Ethiopische variant van Brasilia maar tot  nu toe staan er alleen maar een aantal verloren flatgebouwen midden in de woestijn. Overnachting lokaal hotel(VP)

Dag 7. Semera – Afdera (170 km)
Vandaag komen we aan in de Danakil depression. Hier zijn geen wegen meer er wordt dwars door de woestenij van Danakil gereden. Om toegang te krijgen moet een speciale permit gekocht worden in Semera en er moet ook verplicht gebruik gemaakt worden van een lokale Afar gids en voor de veiligheid reist er vanaf hier een politieman mee. Dit is overigens verplicht in veel regio’s van Ethiopia. Afdera ligt 100 meter onder de zeespiegel vlakbij het zoute Afdera meer. Bij het meer wordt zout gewonnen: een soms zeer gevaarlijke onderneming omdat er vaak verzakkingen zijn. Ook kan het waterniveau van het meer door onbekende oorzaak zeer snel stijgen of dalen. Er wordt gekampeerd op een kampeerterrein bij het meer. (VP)

Dag 8. Afdera – Erte Ale Vulkaan
Het bezoek aan de actieve Erte Ale vulkaan is een van de spannendste onderdelen van de reis. De hike naar de caldera duurt ongeveer 3 ½ uur . Het bezoek aan de vulkaan zelf duurt 2 tot 3 uur. Daarna wordt er in de omgeving gekampeerd. (VP)

Dag 9. Erte Ale - Ahmedela
Na de afdaling wordt er bij Dodom ontbeten. Dit is midden in de Danakil depression en men is hier minimaal 100m onder de zeespiegel. Het landschap lijkt bijna van een andere planeet. Overal is er vulkanische activiteit, zoutmeren, hete bronnen, zwavel bronnen enz. Daarna wordt er door gereden naar Ahmedela waar gekampeerd wordt. (VP)

Dag 10. Dallol – Mekele
Vanuit Ahmedela wordt Dallol bezocht, de regio met zijn zoutmeren, zoutmijnen en kameelcravanen voor het transport van het zout. Dit is midden in de rift vallei. Deze barst in de aarde  begint in Djibouti aan de Rode zee  en loopt door de Danakil depressie en naar Kenya, Oeganda en Tanzania naar Malawi. Het is zeker dat de oostelijke kant van Afrika langzaam maar zeker wordt afgesplitst van de rest van het continent en hier in de Danakil depressie is dat het beste te zien. Aankomst in Mekele en overnachting in Mekele Axum Hotel (VP)

Dag 11. Mekele – Komboicha (410 km)
Na het ontbijt wordt de zoutmarkt van Mekele bezocht en daarna wordt er gereden richting Zuid Ethiopië door het Wolo gebergte. In deze streek wonen de Amharen en onderweg wordt het Haiq Istifanos klooster bezocht. Einde van de dag komt u aan in Komboicha waar overnacht wordt in Sunny hotel (VP)

Dag 12. Kombolcha 
Bezoek aan de Bati markt.(alleen op maandag!) dit is een belangrijke veemarkt waar tot 20.000 bezoekers per week de kamelen, paarden, runderen, schapen en geiten verhandelen. Hier komt men alle stammen van Ethiopië tegen. Na de middag terugkeer naar Kombolcha. Overnachting Sunny hotel (VP)  

Dag 13. Kombolcha – Addis  (362km)
Na het ontbijt vertrek naar Addis. Geniet onderweg van de vergezichten over de Rift Vallei. De namiddag is vrij en in de avonduren is er een diner in een traditioneel restaurant met koffieceremonie, muziek en dans en vervolgens transfer naar de luchthaven.

Dag 14. Aankomst Amsterdam/Brussel of Dusseldorf
PRIJZEN


Vanaf:


 

KENMERKEN

 

SPECIALS

Ethiopie Danakil Expeditie
Ethiopie Danakil Expeditie
Een bezoek aan de Danakil depressie in Ethiopie is een echte expeditie. Hoogte punt beklimming van de Erta Ale vulkaan en de stad Harar
Meer informatie

 

WAAROM BONGO ASILI?

• Authentiek
• Persoonlijk
• Betrouwbaar
• Betaalbaar
• Expertise
• Respect voor de natuur
• Respect voor cultuur