ZOEK EEN REIS
Land:

Soort reis:

 Bongo Asili Travel
Bouvigne 49
5653 LG Eindhoven
Tel: +31(0)40-2910199
Tel:+31(0)641168908
Skype:bongoasili
info@bongoasili.com
 

MT KENIA CHOGORIA ROUTE

1234


 MT KENIA - CHOGORIA – NARO MORU BEKLIMMING

Het Mt Kenia National park is 2800 Vierkante km groot rijdt men om het park heen dan is dat 300km .  Door de verschillende klimaten en hoogte verschillen is de flora en fauna zeer afwisselend.  Het beste ziet men dit door van de ene kant naar de andere kant te lopen.

De Chogoria route begint aan de nattere Oostelijke zijde van de berg en eindiigt aan de drogere west zijde bij Naro Moru Onderweg komt men door Loofbomen, bamboo, pijnboombossen, veenlandschappen , rotsen , watervallen enz . Men kan kuddes olifanten, buffels , antlopes enz tegen komen en luipaarden zijn tot ver boven de 4000 m gezien.

Dag 1.  Chogoria Park Gate 3000M
De tocht begint in Chogoria aan de oostelijke kant van de Mt Kenia. Vandaar uit wandelt u door de prachtige Cedar bossen naar de Parkgate. . In de bossen leven olifanten, buffels,  Colobus apen enz Deze wandeling is zeer goed voor de acclimatisatie  Overnachting  in Meru Banda’s  (VP)

Dag 2. Chogoria – Lake Ellis 3600M
Vroeg in de ochtend vertrekt u voor uw hike naar Lake Ellis . Er wordt gekampeerd aan de rand van het meer.  (VP)

 Dag 3. Nithi Gorge – Hall Tarns  4300 M
 U wandelt door een veen en heide landschap bezaaid met reuzen Lobelias en Kruiskruid naar 4300 m. Door de Nithi kloof loopt u omhoog . Rond het middag uur komt u boven de kloof uit en kijkt uit over de Vivien Falls Hier overnacht  u bij Hall Tarns  (VP)


Dag 4. Summit Peak Lenana  4985 M – Mackinders Camp
U staat om 02:00 op om naar de piek te lopen waar u rond 06.00 uur op tijd voor de zonsopgang aankomt . U daalt aan de westelijke kant van de Mt Kenia af tot Mackinders camp op 4300m (VP)

Dag 5. Mackinders Camp  - Meteo Station  3050 M
De afdaling wordt vervolgd via de Teleki vallei naar  Meteo station op 3050m waar overnacht wordt (VP)

Dag 6. Meteo Station – Naro Moru
U daalt verder af  verder af naar de toegang tot het park vandaar uit wordt u overgebracht naar ons  Naru Moru

Er zijn diverse mogelijkheden om deze tocht verder uit te breieden. Voor “technische klimmers is het ook mogelijk een van de toppen van de Mt Kenia te beklimmen de  Nelion (5100) of de Batian (5199)

Inbegrepen - Niet Inbegrepen


PRIJZEN


Vanaf:


 

KENMERKEN

 

SPECIALS

Asili Kenia Safari
Asili Kenia Safari
Prachtige 14 daagse individuele Asili Kenia Safari waarbij u een bezoek brengt aan de mooiste wildparken van Kenia en afsluit met een strandvakantie aan de Indische Oceaan.
Meer informatie

 

WAAROM BONGO ASILI?

• Authentiek
• Persoonlijk
• Betrouwbaar
• Betaalbaar
• Expertise
• Respect voor de natuur
• Respect voor cultuur